Uw zwembad zomerklaar maken

Het is mooi weer en de temperatuur is aangenaam. Vanzelfsprekend wilt u dan van uw zwembad genieten. En niet alleen u, maar natuurlijk ook uw kinderen en/of vrienden. Maar ja, het zwembad is eigenlijk nog niet zomerklaar en u heeft zelf geen tijd. Neem dan gerust contact ons op voor het prepareren van uw zwembad. Dan proberen wij dat in overleg met u zo snel als mogelijk in te plannen. En hoe vroeger in het jaar u belt, hoe sneller dat wij dit voor u kunnen realiseren.

Aan welke werkzaamheden moet u denken…

Veel zwembaden zijn in de winter afgedekt met een dekzeil of Roldeck®. Natuurlijk moet dit worden schoongemaakt met water, een speciaal schoonmaakmiddel en een borstel. Vanzelfsprekend mogen we de skimmers niet vergeten. Het vuil moet uit de mandjes worden verwijderd en deze moeten worden schoongemaakt en teruggeplaatst. De bodem van het zwembad zelf wordt schoongemaakt met een bodemzuiger of borstel met zuigmond, en de wanden worden gereinigd met een borstel of spons. Daarna wordt het overgebleven vuil uit het zwembad geschept.
Vanzelfsprekend moet het zwembadwater weer met zuiver leidingwater op peil worden gebracht tot ongeveer halverwege de skimmers. Ook moet het zwembad worden gecontroleerd op mogelijke lekkages. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het filter, de verwarming en allerlei koppelingen. U denkt er waarschijnlijk niet of nooit aan, maar ook het filtergrind of-zand moet periodiek worden vervangen, want hierin blijft het nodige vuil hangen. En ook het filter zelf moet worden teruggespoeld, want ook dit wordt vies. Als dit alles is gebeurd, dan is het tijd om het zwembadwater nog eens gedurende een aantal dagen goed helder te spoelen, om tot slot de pH-waarde (zuurtegraad) van het water te meten. De ideale waarde daarvan ligt gemiddeld tussen de 7.0 en 7.6. Dit kan met bepaalde stoffen op peil worden gebracht, om tot slot de hoeveelheid chloor ook op peil te brengen.

Vindt u dit allemaal te veel en ingewikkeld?
Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak: 0162 323 515