Service & Onderhoud zwembad

Als u uw zwembad goed onderhoudt, dan kunt u er ook langer van genieten. Met de juiste meetinstrumenten, schoonmaakmiddelen en applicatie van chemicaliën (op het juiste moment) blijft uw zwembad en het zwemwater in optimale conditie.

De zwembadpomp zuigt het water door de filters, waardoor de kleinste onzuiverheden uit het water worden gefilterd. Skimmers zuiveren het water van vuil zoals insecten, blaadjes en haren. De technische installatie van uw zwembad zorgt ervoor dat dit onderhoud automatisch wordt uitgevoerd. Voor de optimale waterkwaliteit moet u zelf de juiste hoeveelheid chemicaliën en schoonmaakmiddelen toevoegen. Dit is belangrijk, omdat een sterke afwijking in de pH- en chloorwaarde kan leiden tot irritaties aan huid, ogen en oren. Meet daarom voor een optimaal zwembad-onderhoud, de pH- en chloorwaardes van uw zwembadwater eens per 2 weken. Dit zijn goede waardes voor zwembadwater: pH-waarde 7.2 – 7.4, vrij chloor 1 – 2 mg./ltr.

Als u uw zwembadfilter wekelijks terugspoelt, wordt er een forse hoeveelheid water ververst, nodig om het gebonden chloorgehalte laag te houden. Per dag moet er zo’n 30 liter per persoon worden ververst. Het zwembadonderhoud kan worden vergemakkelijkt met bijvoorbeeld een schepnet, borstels,(automatische) bodemzuiger/terugspoelfunctie/desinfecteersysteem en niveauregeling. Roosen Zwembaden kan u alles vertellen over de technische aspecten.