Op de koffie bij... BRAAT - Makers van Groenbeleving

“Ik begon als zelfstandige toen ik zestien was. Op dat moment had ik alleen mijn fietskar en gereedschap.” Op jonge leeftijd startte Sander Braat zijn onderneming Hoveniersbedrijf Sander Braat. Inmiddels is BRAAT – Makers van Groenbeleving een noemenswaardige speler in de regio én vaste partner van Roosen Zwembaden. Een interessant verhaal als je het ons vraagt. Tijd voor koffie.
Op zijn veertiende komt Sander Braat (35) voor het eerst in aanraking met het hoveniersvak. “Ik moest een soort snuffelstage lopen. Dat deed ik bij een hovenier. Al snel merkte mijn omgeving en ik op dat ik groene vingers had”, lacht hij. Sander vervolgt: “Na de hoveniersopleiding ging ik als zelfstandige aan de slag; op mijn negentiende stapte ik binnen bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment was Hoveniersbedrijf Sander Braat een feit.” 

De jaren erna bestaan vooral uit één ding: hard werken. Maar, een Oudhollands gezegde luidt: ‘hard werken loont.’ Niet alleen de bloemen en planten die Sander en zijn collega’s aanleggen groeien als kool. Ook de onderneming wordt steeds groter. “Op een gegeven moment gaat het vanzelf. Een extra aanhanger, nog een werkbus, extra handjes – ga zo maar door.” Momenteel werken er zo’n dertig personen bij Braat Hoveniers. “Daarvan zitten er vijf op kantoor, en 25 op locatie. We hebben een sterk en gezellig team”, aldus Sander.

“Mensen hebben groen nodig”

Op de vraag waar Sanders passie voor het vak vandaan komt, antwoordt hij: “groen maakt mensen gelukkig. Dat op allerlei manieren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen in een groene omgeving beter in hun vel zitten. Om die reden leggen wij enkel groene tuinen aan. Onze visie klinkt ook: ‘makers van groenbeleving.’” Sander glimlacht: “een bijkomend voordeel is dat een groene tuin makkelijker te onderhouden is dan een strook straatwerk. Mits je het op de juiste manier doet natuurlijk.”

Sterke relatie

Ons partnerschap met Braat gaat ver terug. Sander bevestigt: “Zo’n tien jaar geleden kwam ik in contact met Roosen. We hebben heel wat projecten gerealiseerd door de jaren heen. Roosen is onze grootste partner. Wanneer één van onze klanten een zwembad in zijn/haar tuin wenst, weten we wie we moeten bellen.” Sander legt uit waar die prettige relatie vandaan komt. “Van timmerman tot bestrater, tot hovenier: als groenaannemer hebben wij alle specialismen in huis. Het enige dat wij zelf niet doen, is zwembaden aanleggen. Roosen levert kwaliteit en onze communicatie is goed op elkaar afgestemd. We weten wat we aan elkaar hebben en dat koesteren beide partijen.”

Toekomst

Ook in 2022 ziet het gezamenlijke orderportfolio er rooskleurig uit, vertelt Sander. “Onlangs leverden we samen twee projecten op. Eén in Drimmelen en één in Made. Binnenkort starten we met een tuin- en zwembadrealisatie in Ulvenhout.” De 35-jarige ondernemer sluit af: “Maar dat is ongetwijfeld niet het laatste project dat we samen opleveren."

Ook een droomtuin realiseren? Neem dan vrijblijvend contact op.
Algemene Voorwaarden
 - © 2021 Roosen Zwembaden. All Rights Reserved.