Grondlegger van de moderne zwembadindustrie: het Romeinse Rijk

‘’Een zwembad is een plaats waar mensen, voor hun plezier, voor de sport of als therapie kunnen gaan zwemmen’’, volgens Wikipedia. Bij Roosen Zwembaden zijn we het daar gedeeltelijk mee eens: een zwembad draait namelijk niet enkel om het zwemmen. Het is een totaalbeleving op zich, vinden wij. Een totaalbeleving, die zijn oorsprong vond, ver terug in de tijd.

Het is enkele honderden jaren voor Christus wanneer de Romeinen beginnen met het bouwen van de eerste badhuizen. De intentie van de aanleg bedraagt op dit moment het verbeteren van de hygiëne van het volk. Tevens fungeren de badhuizen als een ontspanningsruimte, om na een lange, zware periode even tot rust te komen.

Al snel blijkt dat men niet alleen voor zich te wassen en te ontspannen een bezoek aan de badhuizen brengt: dankzij haar verbazingwekkende, karakteristieke manier van bouwen weet het almachtige Romeinse Rijk nét dat stukje extra beleving te creëren. Het is om die specifieke reden dat de badhuizen dagelijks ‘bomvol’ zitten – het volk ziet het bezoeken van een badhuis als een bijzonder dagje uit.

”Ervaring is de meest exceptionele leermeester die er is’’ – Julius Caesar

The Bigger Picture

Het is dus te stellen dat de Romeinen aanstootgevend zijn geweest met het wegzetten van unieke ervaringen. Vandaag de dag plukt men hier nog steeds de vruchten van, want hoewel een privézwembad zorgt voor enorme sfeerverhoging, zijn er diverse nevenfactoren die het genot in een tuin naar een hoger niveau kunnen tillen. Het is het jaar 2019 en de mogelijkheden omtrent privézwembaden en spa’s zijn groter dan ooit. Houd jij ervan je spieren te trainen door zo nu en dan tegen een jetstream in te zwemmen en vervolgens op een loungeplateau (in het water!) heerlijk uit te rusten? Geen probleem, ‘the sky is the limit.’

Duurzaam, gevarieerd en ergonomisch

’Constante innovatie’ is een begrip wat vaak terugkomt in de zwembadindustrie. Buiten het feit dat er voortdurend wordt gekeken hoe er zo veel mogelijk voldaan kan worden aan de wensen en behoeften van de gebruiker, ‘duikt’ men dagelijks in een zogenaamde milieutechnische ideeënbus. Dit om duurzame ontwikkelingen te kunnen realiseren. Een voorbeeld hiervan is de Roldeck® zwembadafdekking, die dankzij haar solide lamellen de warmte van het zwemwater vasthoudt én bepaalde onderhoud gerelateerde werkzaamheden wegneemt. Het is zelfs mogelijk de temperatuur van het water de laten stijgen met ingebouwde zonnepanelen in de afdekking.

Roosen Zwembaden helpt bij het creëren van totaalbelevingen

Bij Roosen Zwembaden kijken we verder dan enkel het aanleggen en onderhouden van een privézwembad. Samen analyseren we welke factoren het meest doorslaggevend zijn voor het realiseren van uw droomtuin. Of dat nu gaat over de aanleg van een waterglijbaan voor uw kinderen, welke kleur tegels het best bij uw tuin past of wat voor zwembadtrap u het liefst heeft, dat maakt voor ons niet uit.

Benieuwd naar hoe het realiseren van uw droomtuin werkelijkheid kan worden? Informeer geheel vrijblijvend!

Roosen Zwembaden | Luxe Starline Nova Line