5 Voordelen van een Spa

Enige tijd geleden hebben we u geïnformeerd over de diverse voordelen van een privézwembad. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod: van sportiviteit tot meerwaarde aan de woning. Maar, hoe zit het eigenlijk met een Spa?

1- Stressvermindering

Een Spa biedt de mogelijkheid om zo nu en dan even ‘het hoofd leeg te maken’. Het warme water en de verschillende massageopties helpen goed bij het verminderen van stress: na een lange werkdag of een vervelende discussie is een momentje voor jezelf vaak de beste oplossing voor het opwekken van positieve energie.

2 – Persoonlijke voorkeur

Evenals de rest van een tuin is een Spa op allerlei gebieden aan te passen naar de persoonlijke voorkeur van de eigenaar. Niet alleen qua afmetingen, maar ook qua nevenattributen. Allerlei randfactoren kunnen zorgen voor nét dat stukje extra beleving. Verschillende kleur- en materiaalopties, massagejets en een blower zijn hier maar enkele voorbeelden van.

 

3 – Reduceren van fysieke klachten

Lichamelijke klachten? Een Spa is zeer effectief voor bestrijding van spier- en gewrichtspijn. Zeker voor reumatische patiënten is dit ideaal. De warme waterstralen zorgen – in combinatie met diverse massagemogelijkheden – voor verlichting van spier- en gewrichtsproblemen.

4 – Versnelling van stofwisseling

Ook voor een beter metabolisme biedt een Spa oplossingen. Dankzij het warme water gaat het hart sneller kloppen, waardoor de bloedcirculatie versnelt. Hierdoor worden de spieren in het lichaam voorzien van meer zuurstof en voedingsstoffen. Tevens worden de ‘slechte’ stoffen in het lichaam sneller afgevoerd.

5 – Ontspanning

Stressvermindering en het terugdringen van fysieke klachten zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar de hoofdmoot van een Spa bedraagt natuurlijk ontspanning. Een Spa maakt het mogelijk heerlijk weg te dromen met uw partner of een plezierige avond beleven met de kinderen: geniet eindeloos, iedere dag weer.