Aanleg Bouwkundig Zwembad

Vrij in maatvoering, een enorme levensduur en mogelijk in combinatie met allerlei verschillende productspecificaties: een bouwkundig zwembad. Een absolute must-have voor iemand die houdt van comfort en ergonomie tijdens het zwemmen. Toch is het de aanleg van een zwembad een flinke ingreep. Bij Roosen Zwembaden zorgen we ervoor dat het complete traject omtrent advisering en aanleg zo optimaal mogelijk verloopt. De aanschaf van een (bouwkundig) zwembad is een weloverwogen beslissing waar veel bij komt kijken. Om te zorgen dat uw droom op de juiste manier verwezenlijkt wordt, moeten alle details kloppen. Daarom beginnen we met een uitgebreid intakegesprek.

Advies gesprek aanvragen

Luxe zwembaden geheel op maat gemaakt

Het stappenplan bij een bouwkundig zwembad

Tijdens het intakegesprek brengen we al uw wensen en ideeën in beeld. Vervolgens starten we met het ontwerp: er worden concrete tekeningen gemaakt van uw toekomstige tuin waarbij rekening wordt gehouden met verschillende belangrijke aspecten zoals zichtlijnen, omgeving, functies en energieverbruik. Wanneer er een overeenstemming is over het ontwerp, volgt er een bouwvergadering. Gedurende deze ontmoeting bespreken we met alle betrokken partijen – van installateur tot hovenier – de facetten van onder meer grondwerkzaamheden, huisaansluitingen en eventuele terrasafwerkingen.

‘’Bij Roosen Zwembaden vinden het van uiterst belang dat het complete traject zo efficiënt mogelijk verloopt. Door middel van open, directe communicatie en gebruik te maken van één aanspreekpunt ontzorgen wij u als klant zo veel mogelijk’’
Frank Roosen | Directeur Roosen Zwembaden

Bouwkundige werkzaamheden

De eerste stap van de bouwkundige werkzaamheden betreft het grond- en graafwerk. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de afmetingen van het zwembad. Als de grondwerkzaamheden achter de rug zijn, wordt het beton gestort. Na de storting van het beton worden de wanden van het zwembad opgebouwd met hoogwaardige isostone bouwblokken. Deze blokken worden bewapend met staal en vervolgens volgestort met een speciaal betonmengsel. Vervolgens komen de inbouwdelen erin, zoals het schimmelwerende scheidingsvlies, randfolie en de skimmers. De constructie lijkt inmiddels sterk op een zwembad. De volgende stap is de koppeling van de zwembadconstructie naar de technische ruimte: de leidingen en overige verbindingen worden gemonteerd.

Afwerking en randwerkzaamheden

De randwerkzaamheden bij de aanleg van een bouwkundig zwembad worden vaak (te) snel en onnauwkeurig uitgevoerd. Bij Roosen Zwembaden zijn we van mening dat een vakantiegevoel in eigen tuin enkel kan worden beleefd wanneer het totaalplaatje klopt. Bij ons is het vanzelfsprekend dat ook alle nevenwerkzaamheden op zo efficiënt mogelijk verlopen. We beginnen met het opvullen van de (uitgegraven) zwembadrand. Dit doen we met speciaal gestabiliseerd zand, om eventuele verzakking te voorkomen. De volgende en tevens laatste stap betreft het aanleggen van de randstenen en – indien gewenst – het terras.

Service & onderhoud

Na de oplevering van uw vernieuwde tuin volgt een evaluatiegesprek waarin alle details nogmaals worden doorgenomen. De volgende stap is aan u: bij Roosen Zwembaden zit u namelijk niet vast aan ingewikkelde service- en onderhoudscontracten. U kunt dus zelf invullen hoe vaak, wanneer en waarvoor we bij u langskomen.
Advies gesprek aanvragen
© 2020 Roosen Zwembaden. All Rights Reserved. 
Website ontwikkeld door: Brandness