Bouwkundig zwembad

De bouwkundige zwembaden van Roosen zijn vrij van vorm en maatvoering.
Wij maken uw bouwkundig zwembad helemaal op maat. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook qua afwerkingsniveau bijzonder duurzaam. Een Roosen zwembad is het neusje van de zalm . . . Een absolute must-have voor iedereen die houdt van schoonheid, comfort en ergonomie.

De aanleg van uw bouwkundig zwembad is een project waarbij het nodige komt kijken. Ons team zorgt ervoor dat het volledige traject zo optimaal mogelijk verloopt. Dat start met de inventarisatie, uw wensenlijstje en het daaruit voortvloeiend advies.
Het laten aanleggen van een luxe inbouw zwembad is een weloverwogen keuze die vele facetten kent. Roosen heeft veel ervaring met het bouwen van bouwkundige zwembaden. We starten uw project altijd met een uitgebreid, persoonlijk intakegesprek. 

Advies gesprek aanvragen

Aanleg Bouwkundig Zwembad

Vrij in maatvoering, een enorme levensduur en mogelijk in combinatie met allerlei verschillende productspecificaties: een bouwkundig zwembad. Een absolute must-have voor iemand die houdt van comfort en ergonomie tijdens het zwemmen. Toch is het de aanleg van een zwembad een flinke ingreep. Bij Roosen Zwembaden zorgen we ervoor dat het complete traject omtrent advisering en aanleg zo optimaal mogelijk verloopt. De aanschaf van een (bouwkundig) zwembad is een weloverwogen beslissing waar veel bij komt kijken. Om te zorgen dat uw droom op de juiste manier verwezenlijkt wordt, moeten alle details kloppen. Daarom beginnen we met een uitgebreid intakegesprek.

Advies gesprek aanvragen

Op maat gemaakte luxe zwembaden

Het Roosen Stappenplan, de start van uw bouwkundig zwembad

* Tijdens het intakegesprek brengen we al uw wensen en ideeën omtrent uw bouwkundig zwembad in beeld. 
* Daarna starten we met het ontwerp. Er worden eerst concrete tekeningen gemaakt van uw (toekomstige) tuin.  Hierbij houden we rekening met verschillende belangrijke aspecten zoals zichtlijnen, omgeving, functies en energieverbruik.  
* Wanneer er een overeenstemming is over het ontwerp, volgt er een bouwvergadering over het aanleggen van uw bouwkundig zwembad. Gedurende deze meeting bespreken we met alle betrokken partijen – van installateur tot hovenier – de aspecten van onder meer grondwerkzaamheden, huisaansluitingen en eventuele terrasafwerking. 
* Als alles voorbereid is gaan we aan de slag met de bouwkundige werkzaamheden om uw nieuwe zwembad binnen de afgesproken tijd aan te leggen. 
Bouwkundig zwembad
‘’Wij vinden het heel belangrijk dat het complete traject zo efficiënt mogelijk verloopt. Dat doen we door open en direct met u te communiceren. Met maar één aanspreekpunt proberen wij u zoveel mogelijk te ontzorgen.’’
Frank Roosen | Directeur Roosen Zwembaden

Bouwkundig zwembad aanleggen

Eerste werkzaamheden

De eerste stap van de bouwkundige werkzaamheden betreft het grond- en graafwerk. De duur van dit proces is mede afhankelijk van de afmetingen van het bouwkundig zwembad. Als het grondwerk is afgerond, wordt het (gewapend) beton gestort. Daarna worden de wanden van het zwembad opgebouwd met hoogwaardige Isostone bouwblokken. Deze blokken worden bewapend met staal en vervolgens volgestort met een speciaal betonmengsel. Vervolgens worden de inbouwdelen geplaatst, zoals het schimmelwerende scheidingsvlies, het randfolie en de skimmers. De volgende stap is de connectie van de zwembadconstructie met de technische ruimte. Dat betekent dat de leidingen en overige verbindingen worden gemonteerd.
bouwkundig zwembad

Afwerking en randwerkzaamheden

De randwerkzaamheden bij de aanleg van een bouwkundig zwembad worden vaak snel en niet nauwkeurig uitgevoerd. Roosen Zwembaden is ervan overtuigd dat het vakantiegevoel in eigen tuin alleen optimaal kan worden beleefd als het totaalplaatje klopt. Het is bij ons dan ook vanzelfsprekend dat alle nevenwerkzaamheden professioneel en efficiënt worden uitgevoerd. Dat begint met het opvullen van de uitgegraven zwembadrand. Dit doen we met speciaal gestabiliseerd zand, juist om eventuele verzakking te voorkomen. De volgende en tevens laatste stap betreft het aanleggen van de randstenen rondom het inbouw zwembad en het aansluitende terras met beplanting.

De service van Roosen

Na de oplevering van uw bouwkundig zwembad volgt een evaluatiegesprek waarin alle details nogmaals worden doorgenomen U kunt zelf aangeven hoe vaak, wanneer en waarvoor we bij u langskomen. Bij ons zit u namelijk niet vast aan een ingewikkeld service- en onderhoudscontract.
Advies gesprek aanvragen

Roosen realiseert het

Algemene Voorwaarden
 - © 2021 Roosen Zwembaden. All Rights Reserved.